Eestis sureb grippi rohkem inimesi kui EL-is keskmiselt (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp on raske haigus ja sunnib pahatihti voodisse jääma. Foto on illustratiivne.
Gripp on raske haigus ja sunnib pahatihti voodisse jääma. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eestis sureb gripi tüsistustesse rohkem inimesi kui Euroopa Liidus keskmiselt, kuid gripist eriti ohustatud vanemaealiste seas on Eestis vaktsineerituid kordi vähem kui Euroopas. 

Perearst Le Vallikivi ütles, et nende kolme nimistuga perearstikeskusesse toob iga päev ühe gripihaige, samuti on neid, keda on tabanud gripi tüsistused, vahendas ERR «Aktuaalset kaamerat».

Terviseameti peadirektor Merike Jürilo selgitas, et ELis keskmiselt sureb gripi tüsistustesse alla ühe inimese 100 000 inimese kohta, Eestis jääb see näitaja kolme inimese kanti. 

«Kui vaadata nagu Euroopa Liidu keskmist, siis keskmine gripiga vaktsineeritus on ca 60 protsenti. Eestis tegelikult vanemaealistest on vaktsineeritud vaid neli protsenti,» rõhutas Jürilo.

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles