13-aastane Adele saab annetajatelt tuge kõndimise arendamiseks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adele.
Adele. Foto: Lastefond/erakogu

Adelele tehti hiljuti kõnnimustri parandamiseks operatsioon, mille järgselt on vajalik regulaarne füsioteraapia ja vesiravi, mille eest tasumist aitab toetada TÜ Kliinikumi Lastefond.

Adelel on diagnoositud laste tserebraalparalüüs. Kuna lapse kõnnimuster oli häirunud, tehti talle hiljuti operatsioon Saksamaal, mis muudab pikemas perspektiivis tüdruku kõnnimustri paremaks ja lubab seeläbi aktiivsemalt osaleda igapäevaelu tegevustes ja pikemat maad iseseisvalt jalgsi käia. Selleks on aga vajalik vähemalt kahe aasta pikkune regulaarne füsioteraapia ja vesiravi.

Lisaks haigekassa poolt rahastatud füsioteraapiale vajab Adele täiendavalt ühe korra nädalas füsioteraapiat saalis ja kord nädalas basseinis. Väga olulisel kohal on just individuaalne vesiravi, et soodustada lapse kiiremat paranemist. Adelele ei sobi rühmatunnid, kuna ta eelistab vaikust ja on väga motiveeritud töötama terapeudiga üks ühele.

Teraapia mahu on ette kirjutanud last opereerinud kirurgid, et kindlustada maksimaalselt hea ravitulemus patsiendi liikumisfunktsiooni osas. Kuna perele käib järjepideva täiendava teraapia eest tasumine üle jõu, otsustas Lastefond annetajate abil toetada Adele individuaalset ravivesivõimlemist ja täiendavat füsioteraapiat üle 2800 euroga aastas, millele panustab kohalik omavalitsus 140 eurot ning pere ise aasta jooksul lisaks 170 eurot.

Lastefondi toetustaotluste juht Eveli Ilves avaldab heameelt, et Adele pere pärast operatsiooni kiiresti fondini jõudis. «Järjepidev teraapiates käimine on äärmiselt oluline, et tulemus oleks parim. Oleme Adelele toeks, et taastumine saaks olla järjepidev ning tulemuslik ega jääks rahaliste vahendite nappuse taha, sest paraku on teraapiad üsna kulukad,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles