Saaremaa suurpere isa palub annetajate abi kalli vähiravimi soetamiseks (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Paakspuu (keskel pruunis pintsakus) perega.
Ott Paakspuu (keskel pruunis pintsakus) perega. Foto: Vähiravifond «Kingitud elu»

Vähiravifond «Kingitud elu» kutsub üles toetama 57-aastase Saaremaa pereisa Ott Paakspuu kopsuvähiravi (ravim Keytruda), millele kulub järgneval kolmel kuul ligi 17 000 eurot.

Ott Paakspuu sai vähidiagnoosi 1. novembril, kui Tallinnas teatas arst, et tema haigus on juba viimases staadiumis, teatas vähiravifond. Enne seda ei osanud mees oma enesetunnet raske haigusega üldse siduda. Ta teeb suvel palju füüsilist tööd oma maakodus - lõhub puid ja laob neid riita, niidab muru jm - seda tehes tundis ta küll väsimust, ent püüdis ikka puhata, et hiljem taas tööd teha. Vähenenud töövõime pani mees esiti vanuse arvele. 

«Augustis algasid köhahood. Arvasin, et olen külmetanud või mingi viiruse kaasa haaranud ja otsisin leevendust käsimüügiravimitest. Kuna enesetunne pidevalt halvenes, magada sain ainult poolpüsti asendis, köhahood piinasid, siis registreerisin perearsti vastuvõtule ja ootasin veel kaks nädalat, et üldse oma asjast rääkida,» meenutas ta. Paakspuule tehti röntgen ning selle põhjal suunati ta edasi Tallinnasse. 

Tööl käis mees toona ning käib praegugi edasi, sest peres on kaks teismelist poissi kasvatada ja koolitada ning eakas ema hooldada. Peres on veel kaks last, kes on juba koolitatud ja elavad Tallinnas.

«Kogu majapidamine ja hooldamine on praegu naise ja poegade õlul, sest ma ei tohi mitte midagi tõsta ega teha, kohe hakkan verd köhima. Tegelikult on mu pere ja lähedased kogu aeg minu kõrval toetamas ja abistamas, et tuleksin oma haigusega paremini toime ja nad loodavad, et tulen sellest eluga välja,» rääkis mees fondile. Kuna ta peab ravil käima Tallinnas, on töökaaslasedki selle osas seni mõistvad olnud. 

Raviarst soovitab mehele uut ravi Keytruda ravimiga seetõttu, et iga keemiaravi järel on tema taastusaeg olnud pikk ja piinarikas ning järjest raskem on toime tulla igapäevase eluga. «Ja kuna ma enda poolt olen teinud kõik, mis võimalik, et terveks saada või vähemalt vähist võitu saada, siis loodan, et mulle sobivam ravi aitab mind oma eluga paremini hakkama saada ja ma ei pea töötamisest loobuma,» sõnas Paakspuu.

Mees on vähiravifondile väga tänulik. Ta soovib edaspidigi oma pere eest edasi hoolitseda, näha nooremate poegade täiskasvanuks sirgumist ning loodab, et ka tema ema võib oma vanaduspäevad väärikalt mööda veeta kodus pere keskel.

Ott Paakspuu ravi saab toetada pangaülekandega: 

  • Swedbank: EE212200221059073061
  • SEB pank: EE211010220228917224
  • LHV pank: EE137700771001442514
  • Danske pank: EE133300332166860001
  • Nordea pank: EE591700017003638161

Maksesaaja: SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud Elu; makse selgitus «Oti raviks». 

Loe ka teistest annetamisvõimalustest siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles