Perearstid: haiguslehe pärast EMOsse pöördumine raiskab olulisi ressursse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERHi erakorralise meditsiini osakond(EMO).
PERHi erakorralise meditsiini osakond(EMO). Foto: Peeter Langovits / Postimees

Perearstide selts soovitab viia plaanitavad muudatused töövõimetuslehtede edastamisel haigekassale kooskõlla mõistliku tervishoiukorraldusega, mis baseerub nii arstide, patsientide kui riiklike institutsioonide vahelisel usaldusel ning koostööl, vahendab Med24.

«Viitame siinkohal haigekassa poolt saadetud vastuskirjale töövõimetuslehtede väljastamise korra osas, mille kohaselt peab patsient, kes haigestub reedel peale kella 17 ja töö iseloomust tulenevalt vajab nädalavahetuseks töövõimetuslehte, pöörduma erakorralise meditsiini osakonda,» teatas perearstide seltsi liige Diana Ingerainen sotsiaalministeeriumile saadetud kirjas.

EMOsse pöördumise eesmärgiks on siis teatise väljastamine, mille alusel on patsienti ravival arstil õigus kahe kalendripäeva jooksul nimetatud teatise ning patsiendi läbivaatuse alusel kirjutada välja haigusleht alates teatisel märgitud kuupäevast.

«Selline nõue ei ole vajaduspõhine, kulutades ebaotstarbekalt tervishoiuressurssi ning kahjustades ka patsiendi tervist. Erakorralise meditsiini osakond ei ole teatiste väljastamise asutus,» leiab Ingerainen. Pigem on arstide soovitus püsida kodus ning end terveks ravida, et taas tervena tööle naasta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles