Aastas kukub end surnuks ligi 100 inimest

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libedus võib lüüa jalad alt.
Libedus võib lüüa jalad alt. Foto: Mihkel Maripuu

Eestis kukub enda aastas surnuks ligi 100 inimest, kukkumisel vigasaanute ravimine maksab riigile üle 20 miljoni euro, kuid päästeamet usub, et korraliku ennetustööga võiks kahjusid oluliselt vähendada.

Kui 2014. aastal õnnetussurmade põhjuseid kaardistati, vaatas riik otsa tõsiasjale, et probleem on, aga millest see tekib, pole selge, vahendasid ERR-i raadiouudised.

Selgus, et kolmandik surnuks kukkunud inimestest olid alkoholijoobes ning kukkumisel sureb enim hilises keskeas mehi ja üle 85-aastasi naisi, viga saavad kõige rohkem varases teismeeas poisid ja tüdrukud.

Päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi sõnul tuleb esimese sammuna Eesti ühiskonnas teadvustada, et selline probleem üldse eksisteerib ja teiseks tuleks hakata inimestele käitumisjuhiseid andma, et kuidas oma kodu üle vaadata.

Suurkivi usub, et kui nüüd tööle hakata, sureks Eestis kolme aasta pärast viisteist inimest vähem, ravi vajaks 6000 inimest vähem ja riik hoiaks olulise summa ravikuludelt kokku.

Loe pikemalt ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles