Uskumatu lugu: naine avastas 14 aastat pärast sünnitust seljast epiduraalnõela

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süstal. Foto on illustratiivne.
Süstal. Foto on illustratiivne. Foto: Esben Hansen/PantherMedia / Esben Hansen

41-aastane ameeriklanna Amy Bright kannatas aastaid painavat seljavalu, kuniks avastas selle põhjuse – kompuutertomograafias ilmnes, et naise seljas on ligi kolmesentimeetrine tükk epiduraalnõelast.

Naise sõnul puudutas kehasse jäetud nõel närvi, mis oli ühenduses vasaku jalaga, kirjutab Daily Mail. See tekitas temas ka hirmu, et närviühendus võib viga saada ning ta halvatuks jätta. Arstid informeerisid kuue lapse ema, et kuna nõela asukoht on liiga riskantne selle eemaldamiseks, peab naine õppima sellega elama ja otsima abi valuvaigistitest.

Brighti advokaat Sean Cronin, kes on tegelenud korduvalt meditsiinijuhtumitega, pole midagi sellist varem näinud. «See on täpselt seljaaju kanalis, see on ennekuulmatu,» sõnas ta. Naine sünnitas poja Jacobi 2003. aastal Navali haiglas Jacksonville’is, seljavalud algasid umbes kaks kuud pärast sünnitust. Ta usub, et nõel purunes ning jäi selja sisse kinni epiduraalsüsti tegemise käigus ning tema hinnangul võisid meedikud sellest olla teadlikud, ent ei öelnud talle midagi. «Nad pidid teadma, et see on tema sees, sest nii suur osa nõelast oli kadunud,» põrutas ka advokaat.

Bright ja Cronin süüdistavad seega haiglat teadliku tervisekahju põhjustamises ning plaanivad algatada kohtuasja. Naine nentis, et avalikuks tulnud asjaolu tekitab temas üüratut hirmu oma tervise pärast, sest valud on muutunud järjepidevaks ja väga ebamugavaks. «Võibolla jään ma hoopis ratastooli. See on hirmutav, sest ma ei tea midagi,» lisas Bright.

Navali haigla pole seni olukorda kommenteerinud, vaid suunas meediaväljaanded USA justiitsministeriumisse, kust samuti keelduti kommentaarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles