Näitleja Dwayne Johnson tunnistas avameelselt võitlust depressiooniga

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dwayne Johnson.
Dwayne Johnson. Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS

Näitleja Dwayne «The Rock» Johnson avaldas intervjuus Daily Expressile, et nägi teismelisena pealt oma ema enesetapukatset ning kannatas pärast seda aastaid depressiooni all.

Hollywoodi üks edukamaid näitlejaid oli vaid 15-aastane, kui ema tahtis end tema silme ees tappa. See juhtus vahetult pärast seda, kui neid oli korterist välja tõstetud. «Ta peatas kiirteel auto ja tahtis jalutada otse liikluse keskele. Ma haarasin temast kinni ja tõmbasin ta tagasi teepervele,» meenutas mees. Näitleja sõnul on kummaline, et emal pole tollest päevast ega enesetapukatsest mingit mälestust, ent mõneti peab ta seda ka heaks.

Meest ootas peale seda kohutavat sündmust ees veel mitu rasket aastat. Spordivigastuste tõttu pidi ta loobuma võimalikust professionaalse jalgpalluri karjäärist ning varsti peale seda jättis tüdruksõber ta maha. Samal ajal pidi ta hoolitsema ema eest. Teismeiga oli mehe sõnul tema elu raskeim, ent ta elas end edaspidi välja maadluses, kuniks alustas näitlemisega.

Johnson tõdes, et kui ta poleks endas leidnud jõudu eluga edasi minna, oleks ta võinud kergesti muutuda suitsidaalseks nagu tema ema. «Me mõlemad taastusime ja paranesime, ent praegugi püüame tähelepanu pöörata sellele, kui kellelgi on valus – me peame neid inimesi aitama ja tuletama meelde, et nad pole üksi.» Kui üks fänn hiljuti Johnsonile tunnistas, et ta kannatab depressiooni all, kirjutas näitleja talle vastu: «Ma saan sinust aru, olen isegi selle koletisega võidelnud rohkem kui ühe korra.»

Johnson kirjutas pärast Daily Expressi artikli avaldumist ka Twitteris, et sai sellele tohutult tagasisidet. «Meil kõigil on raskeid aegu. Mul läks tükk aega seda taipamaks (et tal on depressioon – toim.), aga asja võti on mitte karta seda tunnistada. Eriti meestel, kel on kalduvus tundeid enda sees hoida. Keegi pole selles siiski üksi,» lisas ta sotsiaalmeedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles