Reet Linna avaldab salanipid, mis aitavad tal terve ja säravana püsida

Heidi Ruul
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Linna.
Reet Linna. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Prillitoosi» saatejuht ja laulja Reet Linna (73) on naine, keda imetlevad kõik. Läbi aastakümnete alati särava isiksusena tuhandete vaatajate ja kuulajate südamesse tee leidnuna teab ta täpselt, millised on need saladused, mis aitavad ühel naisel ka küpsemas eas terve, kauni ning energilisena püsida.

Toimeka inimesena algab Reeda päev väga varakult. «Olen alati varajane ärkaja olnud - minu bioloogiline kell äratab mind juba umbes 6:30,» räägib ta. Siis paneb ta kohe raadio mängima, kohvivee keema ja peale traditsioonilisi hommikusi protseduure teeb alati ka mõned venitusharjutused.

Öeldakse, et hommikusöök on päeva tähtsaim toidukord ja ka Reeda elus on hommikune einestamine stabiilselt omal kohal olnud. «Söön hommikuti suhteliselt tagasihoidlikult: meega kohv, kaerahelbepuder või mõni võileib ja vahel ka jogurt.» Üleliia suurt rõhku naine sellele siiski ei pane.

Päevaks vajalikku energiat ammutab Reet hoopis hommikusest kepikõnnist. «Kui ilm vähegi sobiv on, siis teen umbes 8000-sammulise kepikõnniringi, millele järgneb alati üks korralik külm dušš - tunne on pärast seda ikka super hea,» kiidab naine.

Hommikuti pean Reedal enda jaoks aega olema. «Isegi kui ärkan kehvema enesetundega, siis tund kohvilauas ristsõnu lahendades aitab selle vastu imeliselt. See on minu jaoks nagu aamen kirikus,» muigab Reet.

Palju räägitakse, et terve keha ja vaimu üheks oluliseks komponendiks on piisav uni - seda kinnitavad nii erinevad spetsialistid kui nende poolt läbiviidud uuringud - sama teeb ka Reet. «Minu jaoks on hea uni äärmiselt oluline. Kui mõnikord juhtub, et ei saa hästi magada, siis tuleb jällegi appi hommikune külm dušš. Minu puhul on ka aurusaunast palju abi olnud,» ütleb naine.

«Vahetasin sügisel magamistoas rulood pimendavate vastu ja uskuge mind - see aitab täisväärtuslikule unele väga hästi kaasa! Ei näe kuud ega päikest!» ütleb armastatud saatejuht ja laulja ning lisab, et öiste ärkamiste puhul tuleb kella poole vaatamine ära unustada. «Vastasel juhul on kindel, et uni kaob hoopiski ära!»

Kevade saabumine Reeda elu ja harjumusi oluliselt ei mõjuta. «Tunnistan ausalt, et mul ei ole mingit erilist nippi, millega end kevadel turgutada. Ikka vana-hea värskes õhus viibimine ja liikumine - kas siis keppidega või ilma. Kui on jalgratas, siis tuleks see kindlasti kasutusse võtta ning liikuma panna,» soovitab ta.

Siiski on üks asi, mida naine igal aastal kevade saabudes esimesel võimalusel ning võimalikult tihti teeb. «Kui ilm vähegi lubab püüan juba varakevadel päikest. Kasvõi natukene - et saaks oma D-vitamiini ning hea tuju kätte!»

Tuleb välja, et just täpselt nii lihtne ongi igavesti noor ja särav olla: leia hommikuti enda jaoks piisavalt aega, liigu võimalikult palju värskes õhus ja ära unusta pimestavast kevadpäikesest viimast võtta! «Ühesõnaga, elame veel,» naerab Reet talle omase säraga lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles