Tänavu Eestit rängalt laastanud gripp näitab taandumise märke

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Leung Cho Pan/PantherMedia / Leung Cho Pan

Gripp on viimastel andmetel viinud tänavu 56 inimelu, mis on seni suurim registreeritud gripisurmade arv Eestis. Alles nüüd on näha grippi haigestumise langust. 

Eelmisel nädalal pöördus arstide poole 5408 inimest, keda kimbutasid ülemiste hingamisteede viirusnakkused. Neist üle 41 protsendi olid lapsed, teatas terviseamet.

Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi haigestumus on nüüdsest langustrendis. Üldine haigestumus vähenes eelneva nädalaga võrreldes kaheksa protsenti, grippi 17 protsenti. Amet hindab grippi haigestumuse intensiivsust madalaks, kuid gripiviirusega seotud haigusjuhte registreeritakse endiselt üle Eesti. Keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Läänemaal, Viljandimaal ja Ida-Virumaal.

Gripiviiruste osakaal moodustab 68 protsenti muudest ringluses olevatest viirustest, muud haigestumised on seotud peamiselt RS-viirusega. Laboratoorselt kinnitati eelmisel nädalal 292 gripiviiruse juhtu, neist 168 olid A- ja 124 B-gripiviirused.

Hooaja algusest saati on gripi tõttu haiglasse sattunud 1387 patsienti, neist üle 74 protsendi olid tööealised või vanemad inimesed. Kõikidest haiglaravi vajanutest 162 on jõudnud haiglasse viimase kolme nädala jooksul. Terviseamet tõdeb, et kahjuks on hospitaliseerimiste juurdekasv seotud peamiselt vanemaealiste patsientide grippi haigestumistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles