Näitleja Jekaterina Novosjolova: dieeti pidasin viimati siis, kui olin teismeline ja rumal

Heidi Ruul
, Vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jekaterina Novosjolova teleseriaali «Litsid» esilinastus.
Jekaterina Novosjolova teleseriaali «Litsid» esilinastus. Foto: Raul Mee/Raul Mee/Mollusk Media

Teleseriaalidest «Litsid» ning «Papad ja mammad» tuntud näitlejatar Jekaterina Novosjolova on tegus üsna mitmel rindel. Uurisin naise käest, millised on tema kevadised harjumused ja kuidas ta suhtub erinevatesse dieetidesse, mis suveks saledaks teha lubavad.

Kuigi võiks ju arvata, et suurem osa näitlejatest ja lauljatest hoiab oma toitumisel ning liikumisharjumustel keskmisest rohkem silma peal, siis Jekaterina tunnistab, et tema puhul see nii ei ole. «Kevadeti tunnen end iseenesest kergemana ja sel ajal ei tahagi midagi väga rasket toidulaual näha. Energiat saan pigem puuviljadest, erinevatest salatitest ning erksast päikesest,» räägib ta. Ta lisas, et samas on vahel nii, et isu polegi, aga üks jäätis pargipingil kevadpäikese käes võib tema jaoks ka lõunat asendada.

Näitlejatar avaldab ka, et üheks tema suurimaks kireks on just nimelt kokkamine. «Mulle meeldib väga süüa teha! See on minu põhiline viis lõõgastumiseks. Vahel on etendusele järgneval hommikul tunne nagu oleksid publikule endast nii palju ära andnud, tükikese hingest, mille saatsid pimedasse teatrisaali ja siis on just kokkamine minu jaoks see tegevus, mis aitab mul maa peale tagasi tulla,» ütleb naine.

Suur retseptide järgija Jekaterina siiski ei ole - talle meeldib pigem ise toimetada. «Panen mõnusa muusika käima ja lasen fantaasial lennata! Vaatan külmiku sisu üle ning meisterdan sellest midagi head,» räägib näitlejatar, kes on üldiselt lihtsama toidu armastaja. «Minu trumpideks köögis on kindlasti Vene borš, kalkunikotletid ning kartulipuder, aga vahel naudin ka näiteks risotto tegemist ja miks mitte valmistada sinna juurde ka mahlane veise sisefilee - selle kõrvale kuulub reeglina ka natuke head veini,» muigab ta.

Dieedid selle naise ellu ei kuulu. «Mulle üldse ei meeldi dieedid! Ei mäletagi, millil viimati dieeti pidasin - ilmselt siis, kui olin veel teismeline ja rumal. Söön pigem kõike, aga mõõdukalt ning mitte hilistel õhtutundidel. Elu peab nautima!» Üleliigseid kaloreid põletab Jekaterina värskes õhus liikudes, sest jalutades sulavad kalorid ju põhimõtteliselt iseenesest!

Tervislikku eluviisi praktiseerides on siiski kõige olulisem just enda jaoks sobivaid valikuid teha. Paljude inimeste jaoks piisabki vaid paarist stabiilsest, ent teadlikust valikust, samas kui teistele sobivad paremini hoopis täpsed toitumis - ning liikumisjuhised.

Ka armastatud näitlejatar usub, et tervislik toit ning mõnus enesetunne käivad siiski käsikäes. «See, mida me sööme, mõjutab ka meie vaimset heaolu. Olen märganud, et mitmekesine toitumine teeb just vaimsele tervisele head - mõtted muutuvad palju erksamaks ja emotsioone on tunduvalt lihtsam taltsutada,» tunnistab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles