Teadlased soovitavad peale treeningut puuvilja haarata

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banaan taastab keha treeningust paremini kui spordijook.
Banaan taastab keha treeningust paremini kui spordijook. Foto: Anja St?lken/PantherMedia / Anja St?lken

Treeningust taastumisel on banaan efektiivsem kui spordijook, leiti ratturitega läbiviidud uuringus. 

Uus uuring leidis, et puuvilja loomulik toitainete profiil on palju kasulikum kui spetsiaalse spordijoogi oma. Banaanis sisalduvad süsivesikud toidavad lihaseid kiiresti ning vähendavad seega treeningust tulevad füüsilist stressi, vahendab Women´s Health

Uurijad palusid 20 võistleval jalgratturil läbida 75 kilomeetine distants mitmel korral. Esimene kord jõid osalejaid ainult vett, teistel vett ning väikse koguse spordijooki või pool banaani iga poole tunni tagant.

Teadlased uurisid osalejate verd enne treeningut, kohe peale sõitu ning 45 minutit hiljem, otsides põletikunäitajaid ning metaboliite, mis muutuvad pingutusel ning näitavad, kui suure stressi all keha on. Samuti vaadeldi põletikuprotsessides osalevate geenide aktiivsust.

Rattasõitudel, kus sportlased sõid banaani, oli nende kehas vähem põletikku. Samal ajal märgiti, et banaani söönud ratturitel esines kõhupuhitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles