Hiiumaale kutsutud kiirabi sõitis Muhusse

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kohanimi Hellamaa ajas laupäeval segadusse häirekeskuse korrapidaja, kes saatis Hiiumaale kutsutud kiirabi hoopis Muhu saare samanimelisse külla, kirjutab Saarte Hääl.

Saaremaalt nädalavahetuseks perele Hiiumaale küll läinud naine rääkis Saarte Häälele, et tema õde vaevas juba teist päeva peavalu, millele kuus valuvaigistitabletti leevendust ei toonud. Laupäeval helistasid nad kiirabisse ja ütlesid aadressiks Hiiumaa, Pühalepa vald, Hellamaa ning häirekeskusest lubati abi saata.

Poole tunni möödudes olid hädasolijad valmis uuesti kiirabisse helistama, kui telefon helises ja küsiti, kas nemad kutsusid kiirabi ning jaatava vastuse peale selgus, et abi oli hoopis Muhumaale Hellamaa külasse saadetud. Abivajajate ees vabandati ja seekord saadeti juba Kärdlast kiirabi, mis jõudis kohale 15 minuti pärast. Õnneks oli kahest süstist peavalu vastu abi juba kümme minuti möödumisel.

Häirekeskuse kommunikatsioonijuhi Edvi Freiberg ütles Saarte Häälele, et päästekorraldaja
andis esmalt väljasõidukorralduse ekslikult Orissaare kiirabibrigaadile sõiduks Muhu saarele Hellamaale. Freiberg lisas, et mõistes eksitust, helistas päästekorraldaja Hiiumaale seal kiirabi vajanud inimesele ja vabandas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles