Narva haigla: uued välisarstide nõuded mõjuvad regiooni haiglatele negatiivselt (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva haigla.
Narva haigla. Foto: Georg Kõrre/ PM/SCANPIX BALTICS

Narva haigla juhid ei kiida heaks valitsuse poolt eile täpsustatud nõudeid kolmandatest riikidest pärit arstidele.

Valitsus täpsustas eile nõudeid kolmandatest riikidest pärit arstidele, kirjutab Med24. Edaspidi tuleb kõigil välisarstidel läbida Eestis enne tööle asumist tööpraktika, sooritada teooriaeksam ning esitada eesti keele oskust või keeleõpinguid tõendav dokument.

Narva haigla arstkonna eripäraks on asjaolu, et suur osa sellest, erinevalt teistest Eesti haiglatest, on saanud oma hariduse mitte Tartu Ülikoolist, vaid eeskätt Venemaa meditsiiniinstituutidest. Haigla juhid muudatusi heaks ei kiida.

«Meil on üliharv juhus saada tööle Tartu Ülikooli lõpetanud arsti,» lausus Narva haigla juhatuse esimees Olev Silland. Ta lisas, et kompenseerimaks arstide loomulikku kadu kasutas haigla võimalust kehtiva seadusandluse järgi värvata arste kolmandatest riikidest. Kehtestatud nõuded pärsivad Sillandi sõnul seda võimalust oluliselt.

Narva haigla ülemarst Pille Letjuka lisas, et nii kaua, kui Tartu Ülikooli lõpetajad ei tule Ida-Virumaale, omavad kõik otsused, mis raskendavad kolmandatest riikidest arstide tööle asumist, regiooni haiglatele olulist negatiivset mõju.

Loe ka Med24st. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles