Meditsiini ime: arstid eemaldasid naisel ligi 60-kilose munasarjakasvaja

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munasarjade kujutis. Foto on illustratiivne.
Munasarjade kujutis. Foto on illustratiivne. Foto: krishna creations / PantherMedia / krishna creations

USAs Connecticutis asuva Danbury haigla arstid eemaldasid 38-aastasel naisel pea 60-kilose kasvaja, teatas haigla neljapäeval. 

Healoomulist munasarjakasvajat peetakse seni üheks suurimaks, mis patsientidel kunagi eemaldatud on, kirjutab Newsweek. Meedikud usuvad, et naine taastub operatsioonist täielikult.

Kasvaja eemaldati ühe operatsiooniga, mis kestis viis tundi ning nõudis 25 spetsialisti koostööd. Naine pöördus esmalt arstide poole tegelikult hoopis kaalumurega, sest ta hakkas järsult kaalus juurde võtma, nädalas lisandus ligi 4-5 kilo. Uuringud paljastasid, et kaalutõusu põhjus on šokeerivalt suur kasvaja.

«Kümnekilost kasvajat oskame isegi oodata, aga 60-kilose nägemine on väga haruldane,» nentis onkoloog dr Vaagn Andikyan. Tema sõnul valmistas kasvaja naisele sedavõrd raskusi, et ta polnud võimeline enam ise kõndima, vaid pidi kasutama ratastooli.

Munasarjas asuv kasvaja oli hakanud häirima juba ka seedetrakti tööd, mis viis selleni, et naine oli toitainete imendumisraskuste tõttu toitainenappuses. Kuna kasvaja oli uskumatult suur, pidid arstid selle eemaldamise järgselt kokku lappima kogu naise kõhu.

Operatsioon õnnestus edukalt, ent arstid pole siiani kindlad, miks või kuidas sai kasvaja nii kiiresti võtta nii suured mõõdud. Danbury haigla eksperdid plaanivad läbi viia veel analüüse, et sellest sotti saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles