Tänavu on Eestis aids diagnoositud 12 inimesel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemaailmsel aidsi vastu võitlemise päeval kantakse punast solidaarsuslinti (Red Ribbon), mis sümboliseerib ühtsust võitluses HIVi ja aidsiga. Pildil küünlad kujutamas punast linti
Ülemaailmsel aidsi vastu võitlemise päeval kantakse punast solidaarsuslinti (Red Ribbon), mis sümboliseerib ühtsust võitluses HIVi ja aidsiga. Pildil küünlad kujutamas punast linti Foto: SCANPIX

Mai alguse seisuga on Eestis tänavu HIV diagnoositud 66 inimesel ja aidsi haigestumine on tuvastatud 12 korral.

HI-viirus on diagnoositud 30 inimesel Tallinnas, 11 Harjumaal, üheksal Ida-Virumaa, neljal Tartumaal ja Lääne-Virumaal, kolmel Narvas, kahel Pärnumaal ning ühel Raplamaal, Saaremaal ja Viljandimaal, märkis terviseamet.

HIV tõbi diagnoositi neljal inimesel Tallinnas, kolmel Pärnumaal, kahel Harjumaal ja Lääne-Virumaal ning ning ühel Saaremaa.

Mullu diagnoositi terviseameti andmetel HIV 219 inimesel ja aids 20 inimesel. Kokku on aastate jooksul Eestis HI-viirus diagnoositud 9777 inimesel, sealhulgas aids 526 inimesel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles