Fitnessblogija näitab, milliseid muutusi vormis tõi napsust loobumine

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Arne Trautmann

Rootslannast blogija Jelly Devote'i jaoks sai määravaks sammuks kaalutõus 20. eluaastate alguses, mis andis talle vajaliku tõuke alkoholist loobumiseks.

«Elasin väga ebatervislikult – jõin üsna palju alkoholi, ei külastanud kunagi jõusaali, ei sportinud ka muul moel,» kirjutas naine oma blogis, vahendab Independent. Keskmiselt tarbis ta alkoholi kolm korda nädalas, ent vähendas seda kogust pelgalt klaasi veinini, mida tarbis mitte sagedamini kui paar-kolm korda kuus. See aitas tal keskenduda ka tervislikule toitumisele ja treeningule ning Devote märkas tulemusi väga kiirelt.

Nüüd üritab 27-aastane fitnessistaar mõjutada ka oma noori jälgijaid – neid on tal Instagramis üle poole miljoni -, et nad oma tervise ja füüsilise vormi nimel kaloririkkast alkoholist loobuksid. Näiteks pokaal šampanjat sisaldab keskmiselt 80 kalorit ning vein 120 kalorit. See on aga veel vähe võrreldes magustatud kokteilidega, mille suhkrusisaldus ja kalorsus on märksa kõrgem. Alkoholis sisalduv peidetud suhkur teeb lisaks taljejoonele kahju ka näonahale, võib tekitada puhitust ning vedelikupuudust, mis samuti jätab jälje välimusse.

Kolm päeva tagasi avaldas Jelly Devote võrdluse endast 20 ja 27 aasta vanusena – üheks drastilise muutuse tekitajaks on just tema otsus vahetada kokteiliklaas veepudeli vastu. «Võimatu on omada ilusat, tervislikku keha suure alkoholitarbimise juures,» nentis ta. Pelgalt alkoholi vahetamisest vee vastu ning rohkemast köögiviljade tarbimisest piisas, et naine kaotas nelja kuuga 13 kilo.

 

ALCOHOL VS WATER ?? UNHEALTHY VS HEALTHY ?? UNHAPPY VS HAPPY ☹️? 20 VS 27 YEARS ??‍♀️?? . There is so many changes in how I look, how I feel, and how I live my life. ?? . I’ve never felt better, I have balance. I eat a doughnut ? followed by a salad ? I don’t drink alcohol ? often, I down my water ? and most importantly I’ve gone from hating myself to loving myself ❤️❤️??‍♀️ . People always ask how much I’ve lost, and I honestly don’t know what my highest weight was (not the picture) due to hating myself so much I didn’t weigh myself (probably around 75kg) and I don’t weigh myself anymore (lightest I’ve been 45kg, NOT HEALTHY MIND) ??‍♀️??‍♀️??‍♀️ . Weight doesn’t matter, you matter. How you feel about yourself. Don’t focus on a number that can fluctuate 5kg in two days ??‍♀️??‍♀️ . I’ve now been “balanced” since the crazy party nights in Bali ?‍♀️? and I’m feeling SO good again! Party life ain’t for me! I rather be in sneakers ? then heals, and rather drink protein and smoothies ??? then sipping champagne ? . #ibs #transform #fit #fitspo #fitness #workout #weightloss #transformation #beforeandafter

A post shared by Jelly - Work hard see results (@jellydevote) on

Samas mängib muutuses olulist rolli ka treening, mida naine harrastab nüüd kolm kuni kuus korda nädalas. Siiski ei tähenda tema toidulaud pelgalt kurgi ja kapsalehtede närimist, vaid nagu ta ise ütleb, kõik on tasakaalus – kui ta sööbki sõõrikut, siis muu toiduga üle ei pinguta, vaid valib järgmiseks kerge salati. Muutunud on ka naise mõtteviis - «mis kõige tähtsam, liikusin enda vihkamisest enesearmastuseni,» kirjutas ta Instagramis.

 

 

A post shared by Jelly - Work hard see results (@jellydevote) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles