Raskekujuline gripp on viinud juba 94 inimelu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp algab alati väga kõrge palavikuga.
Gripp algab alati väga kõrge palavikuga. Foto: Panther Media/Scanpix

Kuigi grippi haigestumine ja haiguse levik väheneb iga nädalaga, tõi uus nädal siiski teate veel ühest lisandunud gripisurmast. 

Mai esimesel nädalal pöördus arstide poole 2786 haigestunut, kellest ligi pooled olid lapsed, teatas terviseamet. Grippi haigestumine näitab langustrendi, kuna 23.-29. aprillil pöördus arstide poole 3304 ja sellele eelnenud nädalal 3717 inimest.

Haigestumine ägedatesse hingamisteede haigustesse langes eelneva nädalaga võrreldes 16 protsenti ning grippi 37 protsenti. Haigestumine ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse jõudis hooajavälisele ehk tavapärasele tasemele, grippi haigestumine veel tavatasemele langenud pole. Endiselt on ringluses A- ja B-gripiviirused.

Terviseamet hindab hetkel grippi haigestumuse intensiivsust madalaks. Laboratoorse kinnituse said 56 A- ja seitse B-gripiviirust.

Hooaja algusest on gripiga haiglasse sattunud 1914 patsienti, selgub tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse andmetest. Vähenenud on intensiivravi vajanud inimeste arv, eelmisel nädalal vajas intensiivravi neli inimest, kellest üks suri. Gripihooaja algusest on intensiivravi vajanud 212 inimest, gripi tagajärjel on surnud 94 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles