Noorte seas leviv väljakutse lõppes neiule teise astme põletushaavadega (1)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põletushaav.
Põletushaav. Foto: Facebook

Pesukapslite sisu neelamise väljakutse on saanud järje – nüüd leiavad noored, et väljakutsena tuleb endale deodoranti peale lasta nii kaua, kuni see kipitama ja põletama hakkab.

15-aastasele briti koolitüdrukule Elliele lõppes deodorandi väljakutse teise astme põletushaavadega, vahendab Fox. Tema ema Jamie Prescott jagas sellekohast hoiatavat teavet sotsiaalmeedias, postitus levis kulutulena.

Väljakutse näeb ette, et spreideodoranti tuleb nahal ühele konkreetsele kohale pihustada nii kaua, kuni mängija kannatada jaksab. Ellie Prescott sai aga selle karme tagajärgi konkreetselt oma nahal tunda. Ta nimetas oma vigastusi väga valulikuks ning tõdes, et saadud haavast voolab välja kollast mädavedelikku. Mängu mängimisest on nüüdseks möödas üle kolme nädala, aga sellest saadud haav valutab ikka.

Põletushaav.
Põletushaav. Foto: facebook

«See väljakutse tähendab otseses mõttes deodorandi piserdamist nii kaua, kui võimalik. Nii lihtne see ongi, kuid võib lõppeda tõsiste põletushaavadega. Pildid mu tütre vigastusest on kolm nädalat vanad, haav on ikka veel nii tõsine ning võib vajada nahasiirdamist,» kirjutas ema sotsiaalmeedias.

Tema sõnul kohtas tütar lihtsalt pargis sõpru, kes utsitasid teda osalema väljakutses, millest neiu kuulnud polnud. Ellie vahetas hiljuti kooli, kuid väitis, et ohtlik mäng on levinud mõlemas koolis.

«Mu sõber tegi seda juba aasta tagasi ning tal on sellest arm, aga see polnud nii valulik nagu minul. Kui näitasin sõpradele oma vigastust, käärisid nad käised üles ja selgus, et nad on samuti seda teinud,» vahendas ema oma postituses tütre sõnu. Tüdruku ema paneb lapsevanematele südamele, et nad istuks lastega maha ja näitaks neile piltidelt selliseid koledaid tagajärgi.

 «See õudus vajab laiemat tähelepanu ning peab lõppema. Kui saan sellega hoiatada kasvõi üht last sellega kaasa minemast, on kogu see tähelepanu juba seda väärt,» lisas Jamie Prescott.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles