Sotsiaalmeedias jagatud pilt päästis mehe eluohtlikust nahavähist

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalmeediasse postitatud pilt tõmbas nahaarsti tähelepanu.
Sotsiaalmeediasse postitatud pilt tõmbas nahaarsti tähelepanu. Foto: Kuvatõmmis Pinterestist

Sarah Frei ei osanud oodatagi, et tema jagatud pilt kaksikuid süles hoidvast vanaisast võib mehe elu päästa.

30-aastane Frei postitas sotsiaalmeediasse südamliku pildi oma vanaisast John Rzeppast koos vastsündinud kaksikutega. Sel ajal oli 91-aastasel Rzeppa otsmikul pruun plekk, mida arstid alguses pigmendilaiguks pidasid. Siiski tõmbas pilt Frei kunagise klassikaaslase dermatoloog Jennifer Mancuso tähelepanu.

Sarah Frei koos vanaisa John Rzeppaga. Nahaarst märkas, et varasematel fotodel oli pruun plekk väiksem olnud.
Sarah Frei koos vanaisa John Rzeppaga. Nahaarst märkas, et varasematel fotodel oli pruun plekk väiksem olnud. Foto: Kuvatõmmis Pinterestist

Nahaarst saatis naisele privaatsõnumi ning ütles, et oli naise vanaisast ka varem pilte näinud ning märkas otsmikul oleva pleki laienemist. Pere läks Rzeppaga koos arsti juurde ning umbes kaks nädalat peale pildi postitamist diagnoositi eakal mehel melanoom.

Rzeppa oli juba kord eesnäärmevähi üle elanud ning oli uudiseid kuuldes väga löödud. Arstid kinnitasid talle, et melanoom ei ole tänu nahaarsti märkusele levinud. Õnneks olid arstid vähi avastanud õigel ajal. Rzeppal eemaldati vähkkasvaja ning talle siirati vigastatud kohta nahk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles