Saaremaal väheneb väikelaste vaktsineerimine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine võib päästa elu.
Vaktsineerimine võib päästa elu. Foto: KAROLY ARVAI/REUTERS

Vaktsineeritud väikelaste osakaal Saare maakonnas on viis aastat varasemaga võrreldes langenud, kirjutab Saarte Hääl.

Tervise Arengu Instituudi andmed 2012. aasta kohta näitavad, et toona olid difteeria ja teetanuse, läkaköha, poliomüeliidi ja B-hepatiidi ning meningiiti põhjustava Haemophilus influenzae tüüp b nakkuse ehk Hib-nakkuse vastu Saare maakonnas poogitud 97,7 protsenti üheaastastest lastest. Mullu oli nende tõbede vastu vaktsineeritud aga 94,1 protsenti.

Eesti keskmise vaktsineerituse näitajad on viie aastaga samuti kahanenud. Kui 2012. aastal oli difteeria ja teetanuse, läkaköha, poliomüeliidi ja Hib-nakkuse vastu immuniseeritud 94,2 protsenti aastastest lastest, siis mullu 92,8 protsenti. B-hepatiidi osas oli see näitaja langenud aga 94 protsendilt 91,5-le.

Tuberkuloosi vastu vaktsineeritus vähenes Saare maakonnas viie aastaga 96,9 protsendilt 96,3 protsendile, Eesti keskmine aga 97,9-lt 94,7 protsendile.

Kui 2016. aastal oli Saare maakonnas rotaviiruse-vastase kaitsesüsti saanud 91,5 protsenti üheaastastest lastest, siis mullu üksnes 76,3 protsenti. Eestis tervikuna see näitaja aga hoopis kasvas – 86,8 protsendilt 88,7-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles