Tervisenõu: kas pärast sünnitust võib kohe uuesti rasedaks jääda? (1)

Heilika Leinus
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue rasedusega ei tasu pärast sünnitust kiirustada.
Uue rasedusega ei tasu pärast sünnitust kiirustada. Foto: Panther Media / Scanpix / Arne Trautmann

Ühe levinud müüdi järgi ei jää last imetavad naised rasedaks. Kuidas on aga lood tegelikult? Kui kaua peaks pärast sünnitust ootama uue lapse saamisega? 

Vastab Lääne-Tallinna Keskhaigla arst-resident Alissa Seljanko:

Pärast sünnitust on naisel võimalik rasestuda juba nelja nädala pärast, kui ta ei imeta ega kasuta rasestumisvastaseid vahendeid. Kui naine imetab regulaarselt ja tihedalt, siis võib rasestumine võimalikuks osutada alles kuni 24 nädalat peale sünnitust.

Pärast sünnitust tuleks oodata uuesti lapseootele jäämisega. Kuus kuud pärast eelmist sünnitust uuesti rasestuda siiski ei tasuks. Kui raseduste vahele jääb väga lühike aeg, siis on suurem oht, et järgmine laps sünnib enneaegselt või on alakaaluline.

Kui sünnitus toimus keisrilõikega, siis suurendab lühike raseduste vaheline periood ka uue keisrilõike riski. Parimaks ajaks kahe sünnituse vahel on poolteist aastat.  

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles