Gripisurmad on lõppenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp nõuab igal aastal mitmeid inimelusid.
Gripp nõuab igal aastal mitmeid inimelusid. Foto: LightField Studios / Panther Media / Scanpix

Talvel alanud gripihooaeg hakkab läbi saama, möödunud nädalal ei surnud gripi tõttu enam ühtegi inimest.

«Märkimisväärselt on vähenenud hospitaliseerimist vajanud inimeste arv, ajavahemikul 7.-13. maini hospidaliseeriti 32 patsienti,» teatas terviseameti pressiesindaja. «Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse täpsustatud andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 1946 patsienti. Sel nädalal intensiivravi vajanuid ega gripi tagajärjel surnuid ei olnud,» lisas esindaja. Nädal varem suri gripi tõttu üks inimene.

Eelmise nädala seisuga oli Eestis grippi surnud 94 inimest.

Mai teisel nädalal pöördus arstide poole 2342 haigestunut, neist 47,9 protsenti olid lapsed. Grippi ja ägedatesse hingamisteede haigustesse haigestumine näitab langustrendi, mai esimesel nädalal pöördus arsti poole 2786 ja sellele eelnenud nädalal 3304 inimest.

Ägedatesse hingamisteede haigustesse haigestumus langes eelneva nädalaga võrreldes 16 protsenti ning grippi 54 protsenti. Haigestumine ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse jõudis hooajavälisele ehk tavapärasele tasemele, grippi haigestumine veel tavatasemele langenud pole. Endiselt on ringluses A- ja B-gripiviirused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles