Burger ja pasta enne jooksuvõistlust - kas rumalus või hoopis väärt mõte?

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamburger.
Hamburger. Foto: Bobby Yip/Reuters/Scanpix

Teadagi vajab keha enne jooksuvõistlust kütust, ent kas seda on mõistlik ammutada ka rämpstoidust?

Rahvajooksude eel leiab sotsiaalvõrgustikust mõtteteri, et parim «kütus» võistluse ajaks on eelmisel päeval söödud süsivesikurikas hamburger ja friikartulid, vahendab ERR Novaator

Sai, liha, salat ehk hamburger – põhimõtteliselt on tegu kiirete süsivesikutega, mida võib enne võistlust süüa küll, sõnas ERRi saatejuht Eeva Esse, kel on kogemusi pikkade jooksu- ja suusavõistlustega.

Friikartulitesse suhtub ta aga kriitilisemalt, kuna niivõrd halb pole kartul kui juurvili, vaid asjaolu, et see on rasvas küpsetatud ja tegelikult raskesti seeditav.

Pikkade võistluste eel sööb Esse aga tohutu koguse pastat. Kindlasti ei tasu makarone või ka eelmainitud hamburgerit süüa hommikul enne võistlusele minemist, sest siis on kõht väga täis ning lihased ei saa tegelikult kätte seda kiiret energiat, mida süsivesikurikkast toidust peaks saama.

Loe jooksuvõistluseks valmistumisest pikemalt Novaatorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles