Nahk pole ainus kehaosa, mis päikese eest kaitset vajab

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikese eest tuleb end kaitsta.
Päikese eest tuleb end kaitsta. Foto: Panther Media/Scanpix/Krzysztof Zabłocki

Terviseeksperdid hoiatavad, et lisaks nahale tuleks päikese eest kaitsta ka silmi. 

Päikeselt tulev UV-kiirgus võib põhjustada sarvkesta päikesepõletuse ja UV-kahjustuse, mida seostatakse kollatähni kärbumise, läätsekae, vähi ja tiibkile ehk pterygiumiga, tõdes mittetulunduslik silmade tervise seotud rühmitus Prevent Blindness väljaandes newsmax.com. 

Kuigi päikesega seotud silmaprobleemide risk on kõigil, on see kõige kõrgem inimestel, kes veedavad palju aega päikese käes. Samuti neil, kel on teatud võrkkesta häired või kel on olnud kaelõikus või kes võtavad teatud ravimeid, näiteks antibeebipille, diureetikume või rahusteid. 

Päikeseprille soetades tasuks valida prillid, mis blokeerivad 99 kuni 100 protsenti UVA ja UVB kiirgusest. Kui inimesel on plaanis õues sportida, tasuks rääkida spetsialistiga, leidmaks prillid, mis bloeerivad UV-kiirgust ja hoiavad silmi ka vigastuste eest. 

Silmade tervise rühmituse president ja tegevdirektor rõhutab, et päikeseprille tuleks kanda ka teistel päikesepaistelistel kuudel, mitte ainult suvel, kuna see aitab hoida nägemist nii praegu kui ka tulevikus. 

Rühmitus on kuulutanud maikuu ka ultraviolettkiirguse teadlikkuse kuuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles