Tõsine lihaskahjustus viis nooruki jõusaalist haiglavoodisse

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõusaalitreening. Pilt on illustratiivne.
Jõusaalitreening. Pilt on illustratiivne. Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Arne Trautmann

17-aastane Jared Shamburger hakkas suuri valusid tundma pärast intensiivset pooleteisetunnist jõusaalitreeningut. «Terve keha valutas – kõike oli valus puudutada, jäsemed olid paistes,» kirjeldas ta.

Teismeline oli alles hiljuti jõusaaliga liitunud ning tõdes, et ta pingutas liiga palju, et järele jõuda oma vanemale vennale ja isale, vahendas NYPost. Mõlemad on aga juba aastaid tegelenud kulturismiga, mistõttu oli noorel Jaredil ilmvõimatu nendega võistelda. «Tahtsin neile järele jõuda ja saada sama tugevaks kui nemad,» tunnistas noormees.

Kuna Jaredi lihaste valulikkus läks loetud päevadega aina hullemaks, helistas tema ema arstile, kuna otsis internetist sümptomeid ning kahtlustas pojal rabdomüolüüsi. Tegu on eluohtliku seisundiga, mil ülisuure pingutuse järel on organism saanud liiga suure koormuse. Sel juhul rakuseinad lõhkevad ning rakusisu lekib vereringesse, lihaskoed hävinevad järk-järgult. Ekstreemsematel juhtudel võib seisund põhjustada surma.

Ema kahtlus osutus õigeks ning poiss viidi eluohtlikus seisundis haiglasse. Ta jäi sinna viieks päevaks ning tema seisund saadi kontrolli alla. «Mõtlen aina, kui ta poleks mulle valust rääkinud või kui me oleks linnast ära sõitnud. Ma ei taha ettegi kujutada, mis oleks võinud juhtuda,» sõnas pereema.

Arstid usuvad, et Jared paraneb täielikult. Noormees avaldas, et plaanib varsti jõusaali naasta, kuid pere loodab, et ta võtab sellega edaspidi rahulikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles