4 põhjust, miks süüa rohkem lillkapsast

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colored baby cauliflower and other produce in a grocery store in New York on Monday, June 27, 2016. (Photo by Richard B. Levine) *** Please Use Credit from Credit Field ***
Colored baby cauliflower and other produce in a grocery store in New York on Monday, June 27, 2016. (Photo by Richard B. Levine) *** Please Use Credit from Credit Field *** Foto: Richard B. Levine / Levine-Roberts/Sipa USA

Kui sageli räägitakse, et rohkem tuleks süüa just värvilisi köögivilju, siis tegelikult on äärmiselt kasulik ka valget värvi lillkapsas. 

Sageli ei peeta valgeid toite väga kasulikuks, kuna paljud töödeldud toidud, näites sai või riis, on valged, kirjutab goodhousekeeping.com. Sajas grammis lillkapsas on vaid 27 kilokalorit, mis teeb sellest köögiviljast paljude kaalujälgijate lemmiku. Lillkapsast võib valmistada tervislikuma alternatiivi pitsapõhjale või kartulipudrule. 

Miks aga tasub seda veel süüa? 

1. Vähendad oma põletikuriski. Lillkapsas sisalduvad antioksüdandid aitavad kaitsta rakke krooniliste haiguste tekitatud kahjustuste eest.

2. Vererõhu regulatsioon paraneb. Lillkapsas sisalduv magneesium parandab lihastetööd ja tunnetust. 

3.Tänu köögiviljas sisalduvale foolhappele ja B6-vitamiinile hoiab see korras närvisüsteemi. 

4. Kaitseb luid, kuna selles sisalduv vitamiin K on vajalik nii mineraalainete defitsiidi kui ka verehüübimise parandamiseks. 

Lisaks sisaldab see kiudaineid ja looduslikult esinevat suhkrut. Samas sobib lillkapsas hästi diabeetikutele või inimestele, kes jälgivad oma veresuhkru taset. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles