Terapeut õpetab emadele teadusele tundmatut homöopaatilist vaktsineerimist

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homöopaatilised preparaadid.
Homöopaatilised preparaadid. Foto: Anna Leopolder / PantherMedia / Anna Leopolder

Farmatseudi diplomiga Terje Tähe, kes töötab sünnitoetajana ja juhendab Pelgulinna sünnitusmajas rasedate joogat, peab värsketele emadele MTÜ Ökobeebi ruumides ka loenguid homöopaatilisest vaktsineerimisest, millel puudub teaduslik tõenduspõhisus. 

Tähe on ajakirjaniku huvi peale tõrges ega soovi tutvustada, milles homöopaatilise vaktsineerimise võtted seisnevad, milliste haiguste vastu see peaks mõju avaldama ning kui tõhus säärane kaitse on, kirjutab ERR uudisteportaal.

Siiski ütleb ta, et homöopaatiline vaktsineerimine ei käi nagu tavaline vaktsineerimine ehk süstlaga ja tõenduspõhise ravimiga, vaid nagu muudegi homöopaatiliste vaktsiinide manustamine - suukaudselt preparaadi võtmine.

Terviseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar kommenteeris ERR-ile, et homöopaatiline vaktsineerimine on teaduse-, sealhulgas meditsiinivaldkonnas tundmatu mõiste ja tegevus.

«Vaktsinoloogia põhitõdedest lähtudes ei ole teada, mis on homöopaatiline vaktsiin, homöopaatiline vaktsineerimine ning selle tulemusena kujunev homöopaatiline immuunsus ja milliste nakkushaiguste vastu need «vaktsiinid» immuunkaitse kujundavad,» nentis Kutsar.

Loe lugu täismahus ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles