Üks jook, mida allergikud peaksid praegusel õietolmu kõrgajal vältima

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Allergikud on ilmselt väga valusalt ja vesiselt kursis, et praegu on õitsemise kõrgaeg. Milline on aga parim viis, kuidas vältida silmade sügelust ja vesist nina?

Kuna tänavune kevad on olnud väga soe ja meeldiv, siis tähendab see ka õietolmule soodsat keskkonda. Express uuris ekspertidelt, mida peaksid heinanohu käes kannatajad teadma, et vähegi sümptomeid leevendada.

Üks üllatav jook, mida tasuks õitsemise kõrgajal vältida, on alkohol. «Kuigi võib ju tunduda hea mõttena ilusal soojal suveõhtul drinki nautida, võib alkohol heinanohu sümptomeid süvendada, seega väldi alkoholi päevadel, kui sa end erakordselt halvasti tunned,» õpetab farmatseut Angela Chalmers.

Aga on veelgi nippe, mida tasuks proovida. Näiteks võib ninna määrida vaseliini (kuid ikka nõnda, et sa hingata saaks) ning käia jaheda duši all. Samuti tasuks kinni hoida aknad. Koju jõudes on tark mõte kohe riided ära vahetada.

Samuti võib proovida nina loputada soolveega ning allergiarohtu tasuks võtta enne, kui sümptomid endast märku annavad, soovitab aga allergiaekspert dr Glennis Scadding.

Seda, milline on Eestis hetkel õhukvaliteet ja milline õietolm õhus ringe teeb, saab jälgida seireleheküljelt. Hetkel teevad näiteks Tallinna piirkonnas allergikutele enim kurja kõrrelised ja nõgesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles