Tudengi lõputöö: mittevaktsineerijad arstide ega terviseameti soovitusi ei usalda

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HPV vaktsiiniga hakatakse sellel aastal vaktsineerima kõiki 12-14-aastaseid tüdrukuid.
HPV vaktsiiniga hakatakse sellel aastal vaktsineerima kõiki 12-14-aastaseid tüdrukuid. Foto: Shannon Fagan/PantherMedia / Shannon Fagan

Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis kaitses lõputöö Elisa Kender, kelle uuringust selgub, et veidi üle poole lapsevanematest peab vaktsiine ohutuks, kuid mittevaktsineerijate seas valitseb usaldamatus arstide ja terviseameti soovituste suhtes.

Lapse vaktsineerimist edasi lükkavad lapsevanemad tõid küsitluses põhjustena välja, et laps on haigustekitajatega kokkupuutumiseks liiga noor ja nad ootavad, et laps oleks suurem ja tugevam, vahendas ERR.

Suurem osa vaktsineerimisest täielikult keeldunud lapsevanematest on seisukohal, et vaktsineerimine on ohtlik. Lisaks on pool neist täheldanud enda või tuttava lastel kõrvalnähtusi, mida nad seostavad vaktsineerimisega.

Kenderi sõnul on üllatav, et enim on keeldutud rotaviirusnakkuse vaktsiinist, sest tegu on suukaudse vaktsiiniga, mille manustamine ei ole valulik ja eksperdid on leidnud, et vanemad on selle vaktsiini hästi vastu võtnud.

Loe lugu täismahus ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles