Tahad vaimu turgutada ja tervist edendada? Selleks mine metsa! (1)

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Sooväli-Seppingu sõnul piisab metsakümblemiseks sellest, kui seljaga vastu puud toetada ja ümbrust jälgida.
Helen Sooväli-Seppingu sõnul piisab metsakümblemiseks sellest, kui seljaga vastu puud toetada ja ümbrust jälgida. Foto: Mihkel Maripuu

Kiirest elutempost, stressist ja mürafoonist eemaldumine on tervise taastumiseks hädavajalik. Looduse aeglasemas rütmis kulgemine aitab alandada vererõhku ja südame löögisagedust.

Soomes elav eestlanna Mari-Liis Hendrikson leiab rahu ema vanas talumajas. «Ma olen leevendanud ema leina vanaisa ja onu istutatud metsas aastaid. Samal põhjusel ostsin tagasi ka ema vana tare. Mu tutvusringkond imestab, et miks istun üksi seal mahajäetud kandis. See on aga minu teadlik valik hakata maainimeseks,» rääkis Hendrikson.

Argielus on Hendrikson liikuv õpetaja Vantaas, kus õpetab eesti lapsi. Tema meelest on elu metsas teda tasakaalus hoidnud ja aidanud ülikiires ultramoodsas maailmas maainimese mõistust säilitada. «Suvel istun maamaja trepil, joon hommikukohvi ning võtan aja maha, et tajuda iseennast ja elu suurt pilti. Mul on seal aega näha metsseakarju akna all ja kokku lugeda kärbseseene täppe. Mulle meeldib see kvaliteetaeg iseendaga, kiirustavas maailmas võib palju vigu teha,» sõnas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles