Haigekassa kaotab tervishoiuteenuste masuaegsed hinnakärped

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Haigekassa nõukogu kinnitas nelja aasta kulude ja tulude katteallikate planeerimise põhimõtted, mille järgi suurendatakse raviteenuste kulusid ning hakatakse hooldusravile aasta-aastalt üha enam raha andma.

Otsuse kohaselt kaotatakse järgmisel aastal tervishoiuteenuste hindadele kehtestatud koefitsient ning suurendatakse raviteenuste kulusid. Sealhulgas on aastateks 2012-2015 planeeritud hooldusravi kulude 10-protsendiline suurenemine igal aastal, teatas haigekassa pressiesindaja.

Haigekassa nõukogu esimehe, sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul oli tänane otsus kvaliteetse arstiabi tagamise seisukohalt väga positiivne. «Kuigi varasemad otsused nägid ette väiksemat lisaraha juurdekasvu meditsiinis, on viimase aja paremad majandusnäitajad andnud võimaluse seni planeeritust oluliselt kiiremini arstiabi rahastamist suurendada.»

«Erilist heameelt valmistab just perearstide ja eriarstiabi hinnakärpe kaotamine ning hooldusravi rahastamise stabiilne kasv,» märkis Pevkur.

Haigekassa juhatuse esimehe Hannes Danilovi sõnul oli tervishoiuteenuste hindadele kehtestatud koefitsiendi kaotamine väga vajalik. «Me olime tervishoiusüsteemile mõnes mõttes võlgu. Võlgade tasumine on alati meeldiv,» lisas Danilov.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles