Kõhuvaluga EMOsse läinud naise kõhust avastati ligi 20-kilone kasvaja

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõhuvalu. Pilt on illustratiivne.
Kõhuvalu. Pilt on illustratiivne. Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

30-aastane Alabama elanik Kayla Rahn oli juba tükk aega kannatanud kõhuvalusid ning märganud kaalutõusu. Lisakilod ei tahtnud kaduda ning see polekski võimalik olnud, sest kaalutõusu taga oli hoopis pirakas munasarjatsüst.

Naine oli kaalutõusu ning kõhuvaludega hädas juba mitu kuud, vahendas NBC. Ta ei suutnud isegi majast autoni kõndida, ilma et poleks koormuse tõttu hingeldama hakanud. Arstid soovitasid kaalu langetada, et sellistest vaevustest vabaneda. Rahni sõnul oli ta seda üritanud juba pea aasta aega, kuid võttis hoopis kaalus juurde.

«Ma nägin tõepoolest välja nagu üheksandat kuud rase. Kui läksin restorani sööma, siis küsis keegi, kas ma ootan kaksikuid. See oli piinlik ja tekitas frustratsiooni,» tunnistas naine. Kui kuude kaupa kestnud kõhuvalud muutusid lõpuks väljakannatamatuks, viis Rahni ema ta Jacksoni haigla EMOsse. Pärast mitmeid analüüse avastati naisel ülisuureks paisunud munasarjatsüst. Ta viidi kohe operatsioonilauale, kus eemaldati ligi 22-kilone tsüst.

Foto: Jacksoni haigla

«Ametlik diagnoos on mutsinoosne tsüstadenoom ning see on enamasti healoomuline seisund,» ütles väljaandele kirurg dr Gregory Jones. Ta on varem selliseid tsüste küll näinud ja eemaldanud, ent suurus oli siiski üllatav. Arsti sõnul on see üks suurimaid tsüste, mille ta eemaldanud on, ning arstidel on väga hea meel, et naisel kõik hästi läks.

Tohutust koormast vabanemine andis naise elule lausa uue hingamise. «Kohe kui sain kodusele ravile ning olin võimeline end rohkem liigutama, hakkasin proovima riideid, mida ma polnud juba aasta aega saanud kanda,» rõõmustas Rahn.

Siiski paneb ta naistele südamele, et oma keha tuleb rohkem kuulata ning seletamatu kaalutõusu ja pikka aega kestva halva enesetunde konkreetne põhjus välja selgitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles