Kahe päevaga leiti kiirtestimisel 11 HIV-positiivset

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud nädalal korraldatud HIV kiirtestimisel osutus positiivseks 11 inimese proov. Pilt tehtud detsembris toimunud kiirtestimiselt.
Läinud nädalal korraldatud HIV kiirtestimisel osutus positiivseks 11 inimese proov. Pilt tehtud detsembris toimunud kiirtestimiselt. Foto: Liis Treimann

Kantuna ideest, et Eestis käib ringi tuhandeid inimesi, kel pole aimugi, et nad on HIV-positiivsed, korraldati läinud nädalas taas kiirtestimiskampaaniat. Kahe päevaga avastati nakkus 11 inimesel.

Kokku käis 26. ja 27. mail ennast testimas 418 inimest ning 407 neist lahkus testimistelgist kinnitusega, et nad on HIV-negatiivsed. Positiivseks osutus 26. mail kuue inimese ja 27. mail viie inimese proov. Nakatunute seas oli ka kaks Venemaa kodanikku.

Kuna testimine toimus Tallinnas Nokia kontsertmaja ees, kus peeti samal ajal rahvusvahelist HIV-teemalist konverentsi, said kiirtestimise korraldajad kampaania kohta ka välismaa spetsialistidelt tagasisidet, mis oli väga positiivne.

«Euroopa kolleegid kiitsid Eestis edukalt toimivat kiirtestimise süsteemi ning olid meeldivalt üllatunud, et riiklike struktuuride tulemuslik koostöö mittetulundusorganisatsioonidega võimaldab Eestis pakkuda sedavõrd kvaliteetset HIV-kiirtestimist, efektiivset ravi ning nõustamist,» teatas kiirtestimist korraldanud Eesti HIV-positiivsete võrgustik oma pressiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles