Venemaa keelas köögiviljade sisseveo Euroopa Liidust

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa keelas kurkide ja teiste köögiviljade sisseveo Euroopa riikidest.
Venemaa keelas kurkide ja teiste köögiviljade sisseveo Euroopa riikidest. Foto: SCANPIX

Venemaa Föderatsioon keelustas Hispaanias ja Saksamaal kasvatatud kurkide, tomatite ning lehtsalati sisseveo.

Idanaabrite tarbijate õiguste ja inimese heaolu järelvalveteenistus Rospotrebnadzor ei välistanud samas, et keeld kehtib kõigi Euroopa Liidu liikmesriikide kohta. Sisseveo embargole lõpptähtaega ei seatud, vahendas ITAR-TASS.

«Suveperioodil läheme üle ainult kodumaisele toodangule ega osta Hispaania köögivilju. Küll aga impordime sealt luuvilju – virsikuid, aprikoose, kuid puuviljadele keeld ei laiene,» kommenteeris ajalehele Moskovski Komsomolets Jaemüügi Ettevõtete Liidu juht Ilja Balonovski. Tema sõnul Saksamaalt Venemaale värskeid köögivilju ei impordita.

Rospotrebnadzori juht Gennadi Oništšenko soovitas inimestel osta Venemaal toodetud köögivilju.

Hispaania võimud on eitanud, et haigusttekitava kolibakteriga saastunud kurkidest tekkinud epideemia sai alguse selle riigi mahefarmidest. Haigusjuhte on praeguseks registreeritud Saksamaal, Rootsis, Suurbritannias, Hollandis, Taanis ja Hispaanias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles