Saksa haiguspuhangu põhjustas ülinakkav ja -mürgine bakteritüvi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaal sadu inimesi tõvevoodisse viinud bakter on Hiina teadlaste sõnul mutant ja kannab geene, mis teevad selle ülinakkavaks ja -mürgiseks.
Saksamaal sadu inimesi tõvevoodisse viinud bakter on Hiina teadlaste sõnul mutant ja kannab geene, mis teevad selle ülinakkavaks ja -mürgiseks. Foto: SCANPIX

Maailma terviseorganisatsiooni esindaja avaldas täna, et Saksamaal põhjustas haiguspuhangu selline kolibakteri tüvi, mida pole varem haiguspuhangutega seoses nähtud.

Bakterit uurinud Hiina teadlased selgitasid, et see tüvi kannab geene, mis annavad sellele vastupidavuse teatud antibiootikumidele ning teevad selle ülimürgiseks. «See E. coli on uue tüvega bakter, mis on väga nakkav ja mürgine,» vahendas Reuters teadlaste sõnu.

Ilmselt on tegemist kahe erineva E. coli bakteri mutandiga ja seetõttu on see ka suurema nakatamisvõimega ning toodab rohkem inimese tervisele ohtlikku toksiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles