Punklaulupeol said kümned lauljad raske kõhuhaiguse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauljad Rakveres toimunud punklaulupeol.
Lauljad Rakveres toimunud punklaulupeol. Foto: Liis Treimann

Eelmise nädala lõpul Rakveres toimunud punklaulupeo järel haigestusid kümned esinejad üsna raskesse kõhutõppe ja vähemalt ühel juhul lõppes asi haiglaraviga.


«Meil haigestus neli inimest 21-st, mis pole väga suur arv, aga olen kuulnud, et mõnes kooris olid kaotused palju suuremad,» ütles koori «Kolm peotäit mulda ehk igavesti noor» juht Anu Martin.

Koorijuht on rääkinud oma lauljatega ja keegi ei oska arvata, millest selline haigestumine. «Kõik sõime üht ja sama toitu ja see oli hea,» kinnitas ta. «Ehk oli viga selles, et kätepesu võimalused olid nigelad, sest vesi ja seep said otsa, või oli põhjus hoopis toidujagamises,» oletab Martin.

Osa selle koori liikmeid haigestus kohe, kaks aga alles täna. Kõik nad vaevlevad kõhulahtisuse, oksendamise ja palaviku käes.

Koore HaleBopp Singers ja Rahvaülikooli koori juhatanud Lauri Breede ütles, et üks tema lauljatest sattus kõrge palavikuga lausa haiglasse. Ta ei soovi öelda, kui palju oli tema koorides kannatanuid, kuid jutust koorub välja, et neid võis olla kümmekond. «Mõnel avaldus haigus kergemalt, mõnel raskemalt,» lausub ta.

Breede ütleb, et sõi ka ise sama sööki ja temaga ei juhtunud midagi. Nüüd muretseb ta eelseisva noorte laulupeo pärast, et seal midagi taolist ei juhtuks. Breede teab rääkida, et ühes kooris, mille nime ta ei soovi avalikustada, oli haigestunuid koguni 20.

Punklaulupeo üks korraldajaid Hirvo Surva ütleb, et sõitis pärast pidu kohe Saksamaale ja ei tea juhtunust midagi. «Mina olen igal juhul terve,» kinnitab ta.

Inge Peebu, kes samuti Punklaulupeo korraldustoimkonnas oli, ütleb, et sai juhtunust teada ajakirjanduse vahendusel, sest ükski esineja ei ole sel teemal ühendust võtnud. Ta seostab haigestumisi pigem tollal olnud väga kuuma ilmaga. Kätepesukohti oli tema sõnul mitu ja vesi seal otsa ei lõppenud.

Punklaulupeo toidud valmistas korraldajate sõnul OG Elektra, mis kuulub Rakvere ettevõtja Oleg Grossi kontserni. Toidu jagas laiali kohalik ametikool.

OG Elektrast öeldi, et nemad väljastasid korraldajate toodud konteinerites ehk hulgi vaid termiliselt töödeldud suppi, millest ei saanud keegi mingit nakkust saada. Sama supp läks mujalegi ja ühtki kaebust pole selle kohta tulnud. Pealegi kontrollib tervisekaitse Elektra toodangut pidevalt ja pole rikkumisi avastanud.

Lisaks supile jagati aga punklaulupeol ka kuivtoidu pakikesi, jogurteid ja muud toidukraami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles