Haigekassa hakkab perearstidele maksma ka pisioperatsioonide eest

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soolatüka eemaldamine.
Soolatüka eemaldamine. Foto: Sille Annuk

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks määruse «Eesti Haigekassa tervishoiuteenuste loetelu» muudatuse, mille kohaselt võtab haigekassa 1. juulist üle tasu maksmise kohustuse ka perearstide poolt tehatud ambulatoorsete pisioperatsioonide eest.


Hetkel kehtiva määruse järgi tasub haigekassa ambulatoorsete pisioperatsioonide eest ainult juhul, kui neid osutab eriarst. Näiteks ei tasutud perearstidele nende tehtud soolatüügaste ja sünnimärkide eemaldamise eest.

Eelnõuga muudetakse ka üheselt mõistetavaks taastusravi kohaldamise tingimused ning eristatakse ambulatoorne pisioperatsioon pindmiste naha ja nahaaluskoe kasvajaliste moodustiste eemaldamise operatsioonist. See võimaldab paremini jälgida, kas kõik eemaldatud kasvajaliste moodustiste koeproovid saadetakse histoloogilisele uuringule.

Lisaks kaotatakse lastel ära senine intensiivse statsionaarse taastusravi 14 voodipäeva piirang ja edaspidi saavad lapsed seda teenust täiskasvanutega samadel tingimustel. Funktsioone toetavale statsionaarsele taastusravile jääb kehtima maksimaalse voodipäeva piirang 14 päeva.

Määrust täienduse kohaselt kaob veel statsionaarses taastusravis füsioteraapia 10 korra piirang. See aga jääb kehtima ambulatoorse (sh ambulatoorse taastusravi) ning muu statsionaarse eriarstiabi puhul.

Muudatused on kooskõlastatud Eesti Perearstide Seltsiga, Üldkirurgide Seltsiga ja Eesti Taastusarstide Seltsiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles