Noormehed saavad oma terviseportaali

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment noormeeste terviseportaalist noorte.kliinik.ee.
Fragment noormeeste terviseportaalist noorte.kliinik.ee. Foto: Internet
Homme, 11. novembril avatakse noormeestele suunatud terviseportaal noorte.kliinik.ee. Tartu ülikooli kliinikumi androloogiakeskuse meestekliiniku kirjelduse järgi on uus veebileht esimene omataoline Eestis.

Muu hulgas pakub portaal infot ja pildimaterjali suguelundite normaalse välimuse, muutuste, haiguste ning munandivähi varajase avastamise kohta. Lisaks saab teha erinevaid terviseteste.

Veebilehe avamine toimub käimasoleva noorte meeste tervisenädala raames. Nädala avaürituseks oli täna toimunud ümarlaud teemal «Noorte meeste tervis Eestis».

Ümarlaua avakõnes lausus meestekliiniku arst Paul Korrovits, et nooruki tervis on mehe tervise vundamendiks, vahendas mu.ee. Samas pole noormeestele suunatud reproduktiivterviseteenused Eestis piisavalt kättesaadavad ja antud valdkonnaga tegelevaid spetsialiste on vähe.

Suur osa meeste terviseprobleemidest, nende hulgas viljatus, eesnäärmehaigused ja seksuaalhäired, saavad alguse noorukieas. Samuti on just noorematel meestel suurem risk haigestuda seksuaalsel teel levivatesse infektsioonidesse ja munandivähki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles