Ravimifirmad toetasid arstide-apteekrite üritustel osalemist 20 miljoni krooniga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juunis avaldas ravimiamet kokkuvõtted ravimifirmade reklaamiaruannetest, millest selgub, et mullu andsid ravimifirmad arstidele ja apteekritele erialastel üritustel osalemiseks toetust pea 20, 5 miljoni krooni ulatuses.

Lisaks sellele toetasid firmad arstiteaduslike ja farmaatsiaalaste ürituste korraldamist ning seda 7,8 miljoni krooniga.

Ravimifirmad reklaamivad ennast veel ravimite reklaamürituste abil ning tasuta näidiste jaotamisega. 2010. aasta statistika järgi toimus käsimüügiravimite reklaamüritusi arstidele-apteekritele mõnevõrra vähem kui aasta varem. Retseptiravimite reklaamüritusi toimus nii Eestis kui piiri taga aga rohkem kui 2009. aastal.

Kui 2009. aastal oli korraldatud ürituste arv 1357, siis 2010. oli vastav number 1882.

Retseptiravimite tasuta näidiste arv on aga nende perioodide võrdluses oluliselt langenud - 2009. aastal jagati 81 440 retseptiravimi näidist, 2010. aastal 63 305.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles