Patsient peaks erakliinikus kõrget visiiditasu makstes uurima tasu põhjendatust

Ines Kuusik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõikide kanalite hinnangute koosmõjul sai 2009. aastal teiste hulgas kõrge teeninduse kvaliteedi hinde ka Eesti Haigekassa.
Kõikide kanalite hinnangute koosmõjul sai 2009. aastal teiste hulgas kõrge teeninduse kvaliteedi hinde ka Eesti Haigekassa. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Erakliinikus arstiaja broneerimisel jäetakse patsiendile sageli mainimata, et vastuvõtule on võimalik saada ka haigekassa poolt kehtestatud visiiditasu ehk 3,20 euro eest, selgus Vikerraadio saatest Uudis+.

Erakliinikutes, millel on haigekassaga sõlmitud raviteenuste osutamise leping, on kindlustatud patsiendil võimalik arsti vastuvõtule pääseda ka haigekassa poolt kehtestatud visiiditasuga.

Makstes vastuvõtu eest enam kui 3,20 eurot (50 krooni)  tuleks järele uurida, mille eest rohkem makstakse, soovitati saate vestlusringis.

Näiteks võivad erakliinikus olla mugavamad olmetingimused, mis erinevad haigekassa poolt kehtestatud meditsiiniteenuste standardtingimustest, samal ajal kui meditsiiniteenus ise on sama.

Uudis+ eetris olukorda kommenteerinud haigekassa juhatuse esimehe Hannes Danilovi sõnul on seadusega lubatud ka kiirema vastuvõtuaja pakkumise ees suurema tasu küsimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles