Pevkur: patsientide vaba liikumine jätab arstid Eestisse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Operatsioon.
Operatsioon. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sotsiaalminister Hanno Pevkur arutas täna Euroopa Komisjoni tervise- ja tarbijaküsimuste volinik John Dalliga patsientide vaba liikumist, leides, et see võiks säilitada paljude arstide töökohad Eestis.

«See võib tähendada seda, et Eesti arstid ei peaks minema enam Soome, Rootsi või veel kaugemale, vaid võiksid seda sama tööd teha siin Eestis ja pakkuda seeläbi ka Eesti enda patsientidele teenust, » ütles Pevkur ERRi raadiouudistele.

Pevkuri sõnul on eelkõige oluline, et patsientide vaba liikumine saaks hästi reguleeritud, sest ainult nii võiks olla sellest kasu ka meie arstidele.

Patsientide vaba liikumise direktiiv on Euroopa Parlamendis heaks kiidetud ning vastavalt sellele on patsiendil õigus pöörduda arstiabi saamiseks teise riiki, kuid hüvitist saab ta samas ulatuses, kui oleks saanud kodumaal.

Vaheraha tuleb patsiendil endal tasuda ning iga liikmesriik otsustab ise, millised teenused hüvitatakse ja kui suur on hüvitis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles