Kohtla-Järve vesi ei vasta endiselt nõuetele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraanivesi.
Kraanivesi. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Kohtla-Järve Järve linnaosa vee kvaliteet ei vasta juba pikemat aega mikrobioloogiliste näitajate poolest normidele.


Virumaa tervisekaitsetalituse ettekirjutuse kohaselt pidi vee-ettevõtja OÜ Järve Biopuhastus oktoobri lõpuks normaliseerima vee kvaliteedi olukorra, kuid tänini pole seda juhtunud, kirjutas Põhjarannik.

Vee normile mittevastavuse põhjus on Järve Biopuhastuse tootmisdirektori Andra Pärnamäe sõnul see, et torustik ja reservuaarid on väga vanad ning neisse satub vihmavesi.

«Allikavee kvaliteet ei vasta mikrobioloogiliste näitajate poolest normidele ning seda võib liigitada vaid alamasse, 3. klassi,» selgitas Virumaa tervisekaitsetalituse juhataja Olga Smolina.

Olga Smolina sõnul on vee desinfitseerimise mooduseid mitu, kuid nende kasutamiseks peab Järve Biopuhastus olema tehniliselt valmis.

Andra Pärnamäe rääkis, et kui ettevõtte keskkonnainvesteeringute keskusele esitatud taotlus kahe puhta vee reservuaari rekonstrueerimise ja vee kloorimisseadme paigaldamise projekti rahastamiseks rahuldatakse, siis on võimalik see järgmise aasta suveks teoks teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles