Tudengid kutsuvad septembris alkoholist loobuma

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa tudengeid septembris õlut enam ei joo.
Osa tudengeid septembris õlut enam ei joo. Foto: Margus Ansu

Seitse aastat tagasi alguse saanud tudengialgatus kutsub üles septembrikuus alkoholitarvitamisest loobuma.


Kampaaniast on aastatega osa võtnud tuhanded inimesed, tänavu on selle mõtteviisiga liitunuid üle 1500.

«Aastad on näidanud, et esmapilgul lihtsana tunduva ülesandega ei saa 5-10 protsenti lubaduse andjaist hakkama, sest ka klaas veini või pudel õlut ei ole reeglitega kooskõlas,» selgitas idee üks autoreid Madis Masing.

Ta lisas, et tegelikult on valdav enamus selleks võimelised ning nagu ettevõtmise veebilehel kirjas, siis ei saa ka proovimisest keegi kahju.

Alates eelmisest aastast käib kampaaniaga liitumine www.SeptembrisEiJoo.ee veebilehelt Facebooki fännilehe kaudu ehk avaliku lubaduse alkoholi tarvitamisest vähemalt kuuks ajaks loobuda saab anda vaid ühe hiireklõpsuga.

Tehniliselt on samavõrra lihtne ka lubadus tagasi võtta, kuid kampaania autorite hinnangul annab teadmine, et tuhanded teisedki sama asja teevad, paljudele lisamotivatsiooni.

Tuttavatele välisriikidest saavad tudengid infolehe või üleskutsena saata ka www.AlcoholFreeSeptember.com lingi, kus info väljas lisaks eesti keelele läti, leedu, vene, slovakkia, rootsi, soome ja isegi indoneesia keeles.

Kampaania eestvedaja Reigo Kimmeli sõnul ei ole liitumistingimused ja tehniline pool niivõrd olulised kui lubadus iseendale. Tema hinnangul on tegemist positiivse ja veidi teistmoodi algatusega, mida tuleks käsitleda lõbusalt ja humoorikas võtmes, kuid mitte naljana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles