Boris Kirt lahkus ootamatult haiglajuhi kohalt

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Kirt lahkub ametist.
Boris Kirt lahkub ametist. Foto: Toomas Huik

Lääne-Tallinna Keskhaigla nõukogu otsustas täna rahuldada päeva pealt juhatuse esimehe Boris Kirdi avalduse töölt lahkumiseks.


Meditsiiniringkondadele tuli LTKH juhatuse esimehe Boris Kirdi lahkumine ootamatult, sest veel eelmine nädal polnud sellest midagi kuulda. Ametlikult esitas mees lahkumisavalduse tervise, täpsemalt haige südame pärast.

Mitteametlikult on räägitud ka haigla suvepäevadel toimunud intsidendist haiglajuhi ja ühe naistöötaja vahel, millele ei õnnestunud aga kinnitust saada. Boris Kirdi enda telefon täna ei vastanud.

LTKH nõukogu esimees, Tallinna abilinnapea Merike Martinson teatas Raepressi vahendusel, et Boris Kirdil on märkimisväärseid saavutusi haigla mahajäämuse kõrvaldamisel, kuid ta märkis ka mehe jõulist juhtimisstiili, mis on kollektiivis mõnikord pingeid tekitanud.

Tarbija24 küsimusele, kas peale tervise oli ka muid põhjusi, miks Kirt lahkumisavalduse lauale pani, vastas Martinson: «Muid põhjusi ei arutatud ja mitteametlikku informatsiooni ma ei kommenteeri.»

«Olen juba paar nädalat haiguslehel. Olen tõsiselt hädas varasemate, järjest süvenevate südametõvedega. Mis kuulujuttudesse puutub, siis nii tobedat väidet ei oska kuidagi kommenteerida,» vastas Kirt Postimehe järelpärimise peale meilitsi.

Boris Kirdi Lääne-Tallinna Keskhaigla juhiks määramine tekitas küsimusi algusest peale, sest tal puudus meditsiiniline haridus ja ka vastav töökogemus.

Nüüd otsustas haigla nõukogu ühitada ravijuhi ja haiglajuhi ametikohad, mis tähendab, et sinna saab edaspidi kandideerida vaid arstidiplomiga inimene.

LTKH juhatuse esimehe kohusetäitjaks saab kuni konkursi läbiviimiseni praegune ravijuht Imbi Moks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles