Hüpohondrikud koguvad internetiotsinguga hirmu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Kui Microsofti uuringu kohaselt leiavad hüpohondrikud internetist infot kogudes kinnitust oma suurimatele kartustele, siis norrakate uuring näitas vastupidiselt hoopis hirmude kadumist.


Microsofti uuring näitas, et lihtsate sümptomite kohta internetist teavet otsides jõuavad inimesed tihti kiiresti edasi infoni, mis kirjeldab tõsiseid ja pahaloomulisi haigusi, vahendab Adresseavisen.

Uuringu korraldanud Erik Horovitzi sõnul järeldati sellest, et internet võib suurendada hirmu haiguste ees.

Microsoft analüüsis enam kui miljoni otsingumootori kasutaja käitumist ning leidis, et iga neljas otsis teavet haiguste kohta. Lisaks viis 515 Microsofti töötajat läbi põhjaliku uuringu, et leida lisainfot oma enda tervise kohta.

Hoopis teine lugu oli küsitlusega, mille raames intervjueeriti 8000 norrakat, taanlast, sakslast, poolakat, kreeklast, portugallast ja lätlast.

Siin vastas seitse inimest kümnest, et külastab internetis erinevaid tervishoiualaseid portaale, kuid vaid 10 protsenti nendest kasutajatest tundis end pärast otsingut hirmutatuna, 19 protsenti vastanutest seevastu maharahustatuna.

Leiti ka, et kõige tihedamini otsivad internetist tervise kohta infot noored, kõrgema haridusega inimesed ja naised. Üldiselt olid aga usinamad otsijad taanlased ja norrakad.

Kuigi need kaks uuringut jõudsid erinevate tulemusteni, soovitavad Briti arstid internetiotsingu kasutamise asemel hoopis arsti külastada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles