Leht: eakale naisele tahetakse jõuga hooldajat määrata

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

82-aastasele memmele tahab Põhja-Tallinna linnaosavalitsus määrata hooldajat, ehkki ta saab ise endaga hakkama, kirjutab nädalaleht Den za Dnjom.

Mira Suhanova elab koos oma invaliidist pojaga, kuid väidab, et saab nii enda kui poja hooldamisega suurepäraselt hakkama. Ometi taotleb linnaosavalitsus kohtus tema teovõimetuks tunnistamist.

Suhanova 45-aastane poeg Igor on juba politsei abiga psühhiaatri juurde kontrolli viidud ja samaga on tema ema ähvardatud. Ka korteriühistuga on linnaosa sotsiaaltöötajad rääkimas käinud. Naine kardab, et pärast kohtu otsust viiakse nad mõlemad pojaga hooldekodusse ja korter võetakse käest ära.

Rene Riismaa Põhja-Tallinna linnaosavalitsusest, kelle poole ajaleht pöördus, lükkas ümber kahtlused, justkui saaks linn või selle ametnikud hoolealuse korterit või muud vara endale saada või sellega oma äranägemisel toimetada.

Ta selgitas, et hoolduse küsimuse otsustab kohus ja korter, mis naisele kuulub, jääb ka pärast seda tema omandusse. «Kui hooldaja leiab, et korteri müümine on hoolealuse huvides, tuleb selleks eraldi kohtult luba küsida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles