Pevkur: tervishoiu areng tagab tervema majanduse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur. Foto: Raigo Pajula

Sotsiaalminister Hanno Pevkur rõhutas Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) regionaalkomitee kohtumisel Bakuus, et tervishoiusüsteemi tuleb arendada ka kehvadel aegadel.


Regionaalkomiteel tehakse muuhulgas vahekokkuvõte tervisesüsteeme käsitlevast Tallinna hartast ja selles seatud eesmärkide täitmisest WHO Euroopa regiooni liikmesriikides. Teemat käsitlevas paneelis ettekande teinud sotsiaalminister Pevkur rõhutas, et tervishoiusüsteemi tuleb arendada ja tugevdada igal ajal, vaatamata finatsolukorrale.

«Tallinna harta sõnum tervise ja eduka majanduse seostest omandas erilise tähenduse just kriisiaastail. Mul on hea meel, et Bakuus jõuti Tallinna harta vaheraportini, mis teeb ülevaate sellest, kuidas riigid tervisesüsteemide tugevdamisega keerulistes majandusoludes toime on tulnud,» rääkis Pevkur.

Ta lisas, et kuigi ka Eesti on pidanud kriisaegadel raskeid otsuseid tegema, oleme siiski suutnud hoida ja nüüdseks isegi taas suurendada tervishoiu rahastamist.

Tallinna harta rahvusvahelisele tähtsusele viitas oma regionaalkomiteel peetud kõnes ka WHO peadirektor doktor Margaret Chan öeldes: «Tallinna harta on Euroopa regiooni tervisepoliitika teedrajav tähis. Vaatamata majanduskriisile suutsid riigid hartaga võetud kohustusi järgida ning tervisesüsteemide toimivust tõhustades leevendada majanduskriisi mõju vaesematele ja haavatavamatele inimestele.»

Maailma Terviseorganisatsiooni regionaalkomitee kohtumisel Bakuus 12.-15. septembril osalevad Euroopa regiooni esindajad 53 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles