Ravimifirma lõpetas tarned Kreeka haiglatele

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roche lõpetas tarned Kreeka haiglatele.
Roche lõpetas tarned Kreeka haiglatele. Foto: SCANPIX

Šveitsi ravimihiid Roche Holding AG peatas Kreeka riigihaiglatele ravimite, muuhulgas ka vähiravimite tarnimise, kuna viimased pole arveid korralikult maksnud. Ettevõte hoiatas, et võib ka mujal nii teha.

Wall Street Journal kirjutab, et Roche on selle asemel suurendanud tarneid apteekidesse, mis on oma arveid usaldusväärsemalt tasunud. Patsiendid peavad nüüd oma retseptidega apteekidesse minema ning juhtudel, kui arstid peavad näiteks vähiravimeid süstima, rohtudega haiglasse naasma.

Roche juht Severin Schwan sõnas, et sarnased meetmed võidakse kasutusele võtta ka Hispaanias ning ka Portugalis ja Itaalias on haiglaid, mis pole arveid tähtaegselt tasunud. «On haiglaid, mis pole kolm-neli aastat arveid maksnud,» sõnas ta.

Roche pole tegelikult ka esimene ravimifirma, mis nii käitub. Taani Novo Nordisk lõpetas teatud brändi insuliini tarnimise Kreekasse, pärast seda kui valitsus lubas insuliini hinda enam kui veerandi võrra vähendada. Valitsus andis aga kiirelt alla ning ettevõtte jätkas tarneid.

Ravimifirmade ühenduse teatel on Kreeka riigihaiglad maksnud tänavu vaid 37 protsenti 1,9 miljardi eurosest arvest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles