Patsient perearstist: ta on hea inimene

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveres tegutsev perearst Kersti Veidrik kuulub 24 Eesti parema perearsti sekka.
Rakveres tegutsev perearst Kersti Veidrik kuulub 24 Eesti parema perearsti sekka. Foto: Peeter Langovits

«Talle võib alati helistada, alati selgitab ja abistab,» kiidab Rakveres tegutsevat perearsti Kersti Veidrikut äsja sünnitanud Kristina Serjajeva, kes tuli arstikeskusesse nõu küsima. «Ta on hea inimene ja siin keskuses on mugav käia.»

Pereõde on see filter, kust nii perearstikeskusse tulevad kõned kui ka inimesed läbi käivad. Palju on selliseid muresid, millega pole tohtri juurde vaja minnagi, sest need saab ka õde lahendada.

Anne Ager, kes on koos Kersti Veidrikuga töötanud juba 22 aastat,  kiidab oma tohtri lahkust, aga ka rahulikkust ja konkreetsust, mille tõttu teda kogu Rakveres hinnatakse. Kuna Veidrik on algselt ettevalmistuselt õppinud pediaatriks, siis tulevad temalt nõu küsima needki emad, kes tema nimistusse ei kuulu.

Praegu perearstil abiks olev ja oma residentuuri nii Veidriku juures kui ka ühes maakonna tervisepunktis tegev Kaja Õunapuu kiidab siinseid patsiente ja tingimusi, mis on võrreldes maapiirkonnaga mõnevõrra «lihtsamad ja mõnusamad».

Maal tuleb tohtril tema sõnul liiga palju tegeleda sotsiaal­sete murede lahendamisega. Ometi lubab ta ise just maale praktiseerima jääda. Kummalisel kombel ei soovi ta ka paljude kursusekaaslaste kombel välismaale tööle minna, sest nimetab ennast patrioodiks, kes ei taha, et tema lapsed võõral maal üles kasvavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles