Kurioosum: Indoneesias sündis kahe näoga beebi

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesias sündinud Gilang Andika.
Indoneesias sündinud Gilang Andika. Foto: Newsflare/SiLelo/kuvatõmmis videost

Indoneesias leidis aset ebatavaline sünd, kus lapsel oli kaks nägu ja kaks aju, kuid vaid üks pea. 

Gilang Andika on kahekuune Indoneesias sündinud beebi, kellel on kaks nägu ja aju, kuid vaid üks keha ja pealuu. Äärmiselt haruldane ühendatud kaksikute juhtum arenes välja raseduse varajases staadiumis ning ema ei olnud sellest kuni sünnituseni teadlik, vahendas IFL Science

Ema Ernilasari Andika koos lapse Gilang Andikaga.
Ema Ernilasari Andika koos lapse Gilang Andikaga. Foto: Newsflare/SiLelo/kuvatõmmis videost

Beebi eripära tekkis probleemidest munaraku jagunemisel, mis takistasid embrüode normaalset eraldumist. Lapse ema Ernilasari Andika ei teadnud enne sünnitust, et rasedusega oleks midagi korrast ära olnud. Hoolimata kolmest ultrahelist ei leidnud arstid midagi ebatavalist. Lisaks haruldasele seisundile on lapse ajus vedelik, mis võib mõtlemisorganile liigset survet avaldada, mõjutada kõne, nägemist, mälu, tähelepanu ning koordinatsiooni.

Ernilasari Andika last toitmas.
Ernilasari Andika last toitmas. Foto: Newsflare/SiLelo/kuvatõmmis videost

Et last ravida, peavad meedikud viima läbi eriliselt kõrge riskiga operatsiooni, millega eemaldatakse lapselt üks aju, üks nägu ning osa pealuust. Arstid on viimaste andmete kohaselt öelnud, et lõikust ei saa teha ning laps ei ela tõenäoliselt oma seisundi tõttu kaua.

Ühendunud kaksikud on väga haruldased ning veelgi harvem on nad liitunud peast. See juhtub vaid ühel juhul 2,5 miljonist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles